Romania – Calimanesti Caciulata

Urmare a unui an deosebit de solicitant, am luat decizia cel putin bizara la prima vedere, de a petrece sarbatorile de iarna intr-un cadru cat mai retras, astfel incat sa ne putem reface fortele pentru zilele care urmeaza. Zis si facut. Locatia aleasa? Conform unei descrieri deosebit de sugestive gasite pe internet, am ales o statiune cu un “climat sedativ de crutare”, si anume Calimanesti-Caciulata. Alegerea unei astfel de statiuni, de tip comunist, cu toate dezavantajele ipotetice care rezultau de aici (hoteluri paraginite, personal antipatic, etc) a fost determinata in principal de nevoia de a petrece in liniste cele putine zile libere de care ne-am bucurat in ultimii ani. Am trecut destul de greu peste eventualele dezavantaje, un element decisiv fiind si recomandarea primita de la agentia Marshal Turism, care nu si-a dezmintit buna impresie pe care ne-a facut-o de atatea ori.

Bun. Pe data de 24 decembrie, imbarcati in masinutza, cu bagajele facute, ne prezentam la hotel. Prima unda de soc: in fata hotelului nu mai era parcata nici o alta masina… Himm… Supriza avea sa ne fie totala cand am intrat in hotel: eram singurii turisti si mai mult decat atat, nu ne asteptau, pana si restaurantul fiind inchis. E greu de spus vina cui a fost pentru faptul ca nu au fost anuntati de sosirea noastra. Un punct bun pentru agentie si pentru personalul hotelului: amandoua partile au incercat pe cat posibil sa remedieze aceasta problema intr-un mod cat mai elegant cu putinta.

In final, am fost cazati (hotel Caciulata)…Camera foarte curata, recent renovata, geam termopan…Foarte cald. Aveam sa aflam ca in aceasta statiune incalzirea se face pe baza de apa termala…Foarte frumos. Greu a fost cu masa, pana cand au aparut si alti turisti. Daca pentru micul dejun si pranz nu a fost absolut nici o problema, pentru a nu retine bucatarul, seara ne pregateau un pachetel cu racituri…Punct in minus.

Foarte interesant: piscina interioara cu apa termala…O splendoare. Poate nu ar strica sa o mai renoveze un pic, dar merita nota 10. Aviz amatorilor: este bine sa aveti echipamentul de inot, chiar e o experienta interesanta. Celelalte facilitati din cadrul bazei de tratament nu am avut cum sa le testam (baza era inchisa), dar am inteles ca dispune de masaj, sauna, impachetari cu namol…tot tacamul.

Surpriza mare in acest sejur a constituit-o personalul hotelului: tanar si plin de bunavointa…Pacat ca nu se investeste mai mult in aceasta statiune.

De vizitat: manastirea Cozia (te trec fiorii cand vezi mormantul marelui Mircea cel Batran), manastirea Turnu. Noi, fiind cu masina, am dat chiar o fuga pana in Sibiu (dus-intors drumul dureaza 3h in conditii normale de trafic) – un oras superb care merita vazut. Altceva: daca stati prost cu stresul, aceasta statiune este locul ideal unde va puteti reface – linistea este totala si conditiile de odihna sunt optime.

Pentru microbistii cu pescuitul: Oltul trece chiar pe langa hotel si in el se varsa un izvor cu apa termala…Chiar acolo e locul ideal de a da la clean (si foarte frumos, nici nu prea ingheata apa in zona).

Revelion: hotelul s-a umplut de turisti, unii mai zgomotosi, altii mai linistiti, altii de-a dreptul nesimtiti (baute pe palierul etajului, cu ragete si alte manifestari animaliere). Personalul hotelului a avut aici un punct in minus (nu i-a potolit in nici un fel), si un punct in plus (ne-a oferit alta camera, intr-o zona mai linistita). Petrecere cu sarbe, hore, cam mare aglomeratia.

Concluzii: statiune ideala pentru odihna si refacere, mancare bunicica, personal ok, nu ai prea mare lucru de vizitat, dar mergeti la odihna, nu?

This entry was posted in Turist and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.