Polonia – Wroclaw – Breslau

Wroclaw este un oras din vest – sud vestul Poloniei fiind capitala provinciei Silezia Inferioara. Unul din numele sub care a fost cunoscut anterior este Breslau.

Am ajuns in Wroclaw cu avionul de la Varsovia. Exista numeroase curse zilnice intre Varsovia si Wroclaw incepand de la 6 dimineata pana la 22. Terminalul de curse interne este lipit de terminalul International din aeroportul Varsovia – Okecie (Fr. Chopin). Daca nu aveti de asteptat dupa bagaje, atunci in 25 de minute puteti sa va trasferati din avionul care v-a adus la Varsovia in zona de plecare din terminalul local (cu toate controalele efectuate).

Limba vorbita este evident poloneza, dar multi oameni vorbesc si germana, orasul avand o istorie indelungata legata de Germania.

Wroclaw este un centru universitar semnificativ. A fost infiintat in anul 1000 ca centru episcopal iar acest lucru a dus la impanzirea orasului cu biserici si catedrale, acum avand peste 100 de lacase de cult (90% romano-catolice).

Fiind un centru universitar in oras o sa vedeti un numar mare de tineri (in special in centru). De asemenea, caracterul turistic al orasului se remarca si prin numeroasele si variatele restaurante.

In ceea ce priveste preturile, un drum de la aeroport cu taxiul costa in jurul a 12 EUR. O cina la restaurant de o persoana este intre 12 si 20 EUR. O camera la hotel de 3 stele in centru este 50 EUR.

This entry was posted in Turist and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.