SUA – New York

Am ajuns la NY cu avionul dupa un zbor lung deasupra Atlanticului. Aeroportul JFK este aglomerat, dar americanii au reusit sa organizeze (ca peste tot) traficul astfel incat un nou venit sa se descurce cu usurinta (cunoscand limba engleza). Inainte de aterizare in avion vi se vor da formulare de completat, avand astfel un prim contact cu societatea americana. Fiti pregatiti sa raspundeti la intrebarile ofiterului de la emigrari cu privire la scopul si durata vizitei in SUA.

De la aeroport puteti ajunge in Manhattan (centrul NY) cu mai multe mijloace de transport, cel mai utilizat fiind celebrele taxiuri galbene. Nu va asteptati sa ” prindeti ” un taxi repede. Cozile sunt foarte mari. Puteti opta pentru transportul in comun (autobuz + metrou). Sau puteti accepta serviciile unui ” particular “. Da, sunt persoane care ofera transport similar unui taxi dar transporta mai multi calatori odata. In mod normal o cursa pana in centrul Manhattan-ului nu depaseste 40 USD. La taxi, pe langa costul cursei se adaua si taxele de pod sau tunel (approx. 5 USD fiecare). Sunt mai multe rute pentru a ajunge de la aeroport astfel incat cuantumul acestor taxe difera in functie de alterativa aleasa de taximetrist.
Eu personal am mers cu un ” particular ” si am fost foarte multumit si am ajuns si repede.

Este foarte usor sa te descurci in Manhattan. Numerotarea riguroasa a strazilor si faptul ca distanta dintre ele este constanta contribuie substantial la acest lucru. Va recomand sa luati o harta pentru a vedea exact unde si care sunt zonele ce merita vazute. Si sunt multe. O harta costa 7 USD (de exemplu).

Pentru a vedea Manhattan-ul este bine sa mergeti pe jos. Atentie : pe jos este numai beton si metal, prin urmare luati-va pantofi sport foarte usori si comozi.

This entry was posted in Turist and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.