Viena – Austria – turism medical

De curand am fost cu o cunostinta intr-o vizita rapida in Viena pentru investigatii medicale.

Nu, nu la AKH. Si nu, nu este / nu suntem snobi. Pur si simplu in Romania in general doctorii nu iti explica de ce suferi, de ce a aparut situatia respectiva si care sunt optiunile de tratament. Plus ca nu au aparatura necesara unui diagnostic complet si nici nu au timp sa studieze sau acces la informatii de ultima ora.

Ce vreau sa spun prin acest post este ca nu e deloc complicat sa faci o astfel de vizita medicala. Am intrat pur si simplu pe site-ul respectivului spital si am completat formularul online de “contact” (cel general, nici macar unul dedicat realizarii de programari).

In decurs de 2 ore mi-a venit un raspuns foarte cuprinzator, in engleza, legat de optiunile de realizare a programarii si de tarifele standard. Ca idee, o consultatie la un Prof. Dr., sef de clinica, costa approx 150 EUR. O radiografie 65 EUR.

Programarea s-a facut prin telefon, in engleza, stabilind impreuna data si ora.

Intrucat nu este un post despre servicii medicale, ma opresc aici cu descrierea nivelului de servicii oferit sau modului de lucru. E oricum din alt secol (sau noi suntem in alt secol fata de restul lumii).

Ca si “logistica” este important de spus ca la spital era o receptie (ca la hotel) care te directiona catre biroul doctorului si de asemenea aveai pe pereti peste tot semne catre birourile de consultatii. E drept, erau in nemteste. Oricum, oamenii au fost binevoitori si ne-au condus atunci cand era mai complicat de explicat cum ajungem dintr-o parte in alta (adica era pe alt hol 🙂 )

Intr-o zi am rezolvat tot deci practic la hotel am stat 2 nopti. Cu atentie se pot gasi preturi extrem de bune la hotel, chiar si la nivele mai inalte de confort.

Avioane sunt destule si frecvente (cateva pe zi). Noi am fost cu Austrian la pret redus (RedTicket) dar mai era si un FlyNiki convenabil.

This entry was posted in Turist and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.