Turcia – Antalya – Vacanta la mare

ELA Quality Resort Belek - piscina - poolO destinatie favorita: Turcia in Antalya la un all inclusive. De ce? Ca sa scap de orice grija pentru cateva zile. Adica stresul meu cel mai mare din fiecare zi sa fie “azi merg la piscina sau la plaja?”.

Anul acesta am ales alt hotel fata de “istoric”. Am mers la ELA Quality Resort din Belek.

E un hotel in care toata lumea e in regim de All Inclusive, adica nu ai bratari la mana sau alte porcarii. Nu este cel mai bun all inclusive din Belek (asta o spun sigur, din experienta) dar…. este absolut perfect pentru cei ce vor sa mearga cu copii mici.

ELA Quality Resort - interior garden - gradina interioaraHint: luati o camera “forest view”. E mai intunecoasa/racoroasa decat altele pentru ca nu e expusa la soare dupa-amiaza. Nu ai vedere la mare din asemenea camera, evident.

Iata pe scurt un review, confirmat si de altii:

Puncte forte hotel:

–          Zona speciala pentru copii cu program aproape non-stop si activitati pe varste

  • Ai si monitorizare din camera pe televizor 🙂

–          Absolut toti au copii cu ei. Adica nu trebuie sa te jenezi daca al tau face vreo boroboata.

–          Mancarea extrem de variata si foarte buna. In restaurantul mare exista loc de pregatit masa pentru copii mici de tot (Adica au pasatoare si cuptoare cu microunde). Oricum, au si zone de “mancare pentru copii”, “mancare pentru dieta”… e cam cel mai bun restaurant all inclusive vazut de mine pana acum. Plus cele 7 parca restaurante a-la-carte (unde costa rezervarea: 8 EUR/persoana. mancarea si bautura nu costa, dar lasi si tu ceva bacsis).

–          Piscina interioara e de multe ori goala, (am testat intre orele 11-13 cand fugi de pe plaja de soare). Barul de sucuri fresh de fructe e chiar la piscina interioara… e bine daca treci pe acolo, dar greu de ajuns daca nu ai treaba pe la piscina (e in SPA)

–          Camere si paturi mari (2 adulti si un copil in 2 paturi “simple” lipite dorm fara nici o problema)

ELA Quality Resort - beach - plaja - ponton - pier

Puncte mai slabe:

–          Sucurile si bauturile alcoolice… sunt mai de low end (cele gratis). Dar baubile, doar ca nu excelente.

–          SPA-ul e slabut. Si mi s-a parut ciudat faptul ca daca iti iei un masaj “hamam” ti-l face in SPA-ul public (nu e o zona privata pentru hamam).

–          Costa mult cam orice e extra (masajele la SPA, vinurile sau bauturile internationale)

–          Plin de rusi. De fapt sunt 90% rusi. N-ar fi o  problema dar sunt cam aroganti si cred ca totul li se cuvine (sezlonguri pe plaja care stau permanent cu prosoape pe ele… etc).

Alte note:

ELA Quality Resort - plaja - beach - bunglaowsPlaja are nisip bun, e suficient de lata. 2 randuri de sezlonguri cu umbrelute de paie care acopera relativ ok. Marea e abrupta, nu poti merge prea mult in larg. Foarte sarata, evident. Si intrarea in mare are un “prag” de vreo 30 cm cu pietricele, nu e extrem de placut. Dar sunt si locuri in care intri mai lin pentru cei ce nu suporta pietricelele (imediat dupa pietricele e nisip fin pe fundul marii deci e ok odata ce ai trecut).

So?

Daca ai copii mici. Mergi cu incredere la ELA.

Daca n-ai copii mici sau vrei sa ai un “All Inclusive” mai bun si un SPA demential: mergi la Cornelia Diamond.

This entry was posted in Turist and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.