Sucevita – Bucovina – Romania

In partea de nord a Romaniei, in Moldova, putem gasi una din cele mai frumoase zone autentice romanesti traditionale: Bucovina. Unul din locurile cele mai bune in care puteti sa va localizati “baza” in vederea explorarii acestei zone deosebite este Sucevita.

Bineinteles, primul lucru pe care-l veti remarca in Sucevita este manastirea-cetate. Este o manastire de maici, extrem de impresionanta ca arhitectura atat in detaliu cat si privind din exterior zidurile si turnurile impunatoare. un adevarat bastion al crestinatatii.

Sucevita este o comuna destul de mare, pensiuni si locuri de gazduire fiind destul de multe. Majoritatea sunt dupa manastire, in continuarea drumului national, pana fix la iesire. Recomandarea noastra merge spre Hotel Sofia si catre Popas Bucovina.

La Sofia gasiti un restaurant excelent si o locatie mai retrasa fata de drumul principal, chiar daca este foarte moderna (e un hotel de 4* in toata regula, cu piscina, sala de conferinte, spatii largi si personal foarte prietenos).

La Popas Bucovina cazarea se realizeaza in vile de cateva camere si apartamente, cu un spatiu generos interior “resort”-ului. Piscina este de asemenea foarte buna (atentie ca este cu plata, chiar si pentru oaspeti).  Legat de acest loc, aveti grija ca sunt extrem de ocupati cu nuntile (in perioada de vara) si in acele zile restaurantul este inchis (servesc masa doar pentru cei cazati). La Sofia gasiti mai curand loc, mai ales ca au o o zona de restaurant fix pe un pod, foarte frumos.

Bun, si ce putem face efectiv din Sucevita? Incepeti cu circuitul manastirilor: pe langa Sucevita aveti in apropiere Putna, Moldovita si Gura Humorului.. precum si multe altele in toata Moldova, ca nu a stat degeaba Stefan Cel Mare.

Sucevita este ideal pozitionata intre cele mentionate mai sus si chiar din comuna incep trasee montane lejere, potrivite atat pentru o plimbare cat si pentru mountain-bike, trekking, etc. De exemplu, de pe drumul national, de langa pensiunea Poiana Marului porneste drumul prin padurse spre Gura Humorului. Gasiti acolo un panou informativ pentru traseele din zona. Acest traseu este print-o zona protejata de padure, prin urmare nu sunt masini iar drumul este foarte bunn inclusiv pentru biciclete.

Intrare drum catre Gura Humorului din Sucevita

Intrare drum catre Gura Humorului din Sucevita

Iata cum arata drumul intr-o zi de vara:

Drum Sucevita - Gura Humorului

Drum Sucevita – Gura Humorului

Mai sunt si alte trasee, care pornesc din partea de nord a comunei, mai precis, de aici.

Drumul duce catre Putna, fiind de aproximativ 4 ore. Este tot un drum usor, forestier. Spre deosebire de cel de mai sus acesta este destul de intens frecventat de masini si care transporta lemnul din padure si prin urmare poate fi mocirlos cateodata. Merita incercat, dar daca a plouat de curand e posibil sa va murdariti un pic.

Mai sunt si altele… le puteti descoperi si singuri. Pentru ca merita.

Sucevita - Purna si un pic de soare

Sucevita – Purna si un pic de soare

 

This entry was posted in Turist and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.